Пътят ми във Флористиката

Студио Флорика с нов уеб сайт
25.10.2018
Удоволствието от това, което правиш! (ВИДЕО)
26.11.2018

Няма случайни неща….

По професия съм медицицинска сестра, работих последните 10 год. в Швейцария San Moritz (Сан Мориц) в една от най-големите клиники. Попаднах в един райски кът на 1800м. височина в Алпите между ледници, 4 хилядни върхове и девствена природа. В свободното време не спирах да събирам красота включвайки се в туристически групи. Обиколила съм почти цяла Швейцария и така израстнала и постгинала целите си да съм по-близо до природата и красотата и разбира се финансово удоволетворена, започнах да пътувам с договори само за 3 месеца в годината. Свинках на друго ниво на работата и културата, не исках да започвам тук като медицинска сестра. Разликата е огромната като дейност, условия и заплата. Тогава насочих емоциите си в енергията в посока аранжиране на цветя.

Естествено, че това е нещото, което правя с любов от малка,  стъпка по стъпка действах да навляза в тайните на това изкуство.
На една случайна среща с Екатерина Димитрова /фирма Еванс/, поднасяйки до офиса нещо красиво, тя беше толкова впечатлена, че ме потърси да се запознае с мен.
Не спираше да ми повтаря, че имам дарба и трябва да я развивам. Думите и ехтяха месеци наред в главата ми и така се записах на първият курс – 2015 г.
После започнах да посещавам семинари във София и Пловдив на най-добрите ни флористи. Докато случайно или не 2016 година се запизах за участие в конкурс за млади флористи във Варна.
Не познавах никой, но реших да се опитам. Когато дойде време да съобщят победителите, не повярвах на ушите си !
Първо място! Бях в шок. Това беше за мен голям знак, че няма случайни неща и трябва да продължа.

Реших да действам.
В къщи имах 30кв свободно пространство, викнах специалисти и за месеци създадох едно приказно място за себе си!
Ателието ми!
Целта ми беше да стана една от най-добрите в региона, да мога да радвам и пресъздавам емоциите чрез цветя! Това ме зарежда!
После потърсих най-добрите в България.

Илина Виденова и Емилия Лозанова и ги помолих да посещавам индивидуално обучение. Всеки ден пътувах до София и се връщах месеци наред. Навлизах в тайните на флористиката и се омагьосвах още повече и така стъпка по стъпка, много четене на книги, литература, правила и упорититост и вярата на приятелите ми, започнаха да ме забелязват правилните хора! Хората, за които цветята са стил, класа, жест и красота. Хората, обичащи себе си и търсещи красивото, индивидуалното, интимното послание!

Благодаря Ви, Приятели!

Студио Флорика в началото….

Студио Флорика сега…..